KONYA / MERAM - Cumhuriyet İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

1973 Yılına kadar Altınçeşme İlkokulu adıyla bilinen okulumuz ; adını, Konya'nın tanınmış bir semti olan 'Altınçeşme Önü' adıyla anılan, Mücellit Mahallesinde su oluğu sarı bir madenden yapılmış olan ve altın renginde parlayan meşhur bir çeşmeden almıştır.Altınçeşme İlkokulu , toprak damlı ahşap bir bina ve beş sınıflı olarak II. Meşrutiyet yıllarından sonra 1912 tarihinde öğretime başlamıştır. Burada 1934 yılına kadar eğitim ve öğretime devam etmiştir. Bu binada iken Okulun Müdürü Ali Süleyman ÜNSEL'dir. Daha sonra yıkılmaya yüz tuttuğu için , "Fransız Kız Mektebi" olarak bilinen şimdiki yeri 6.000 T.L. bedelle satın alınarak, kadrosu ile birlikte buraya taşınmıştır.      Okul  Müdürlüğüne atanan Sadullah KANSU,1948 yılına kadar bu görevde kalmıştır.Daha sonra yerine atanan İhsan EKE,1969 yılına kadar aralıksız 21 yıl Okul Müdürlüğü görevini  yürütmüştür.Daha sonra sırası ile Mustafa KILCIGİL, Özkan ORMAN, Bekir ACAR, Ali KONYA, Halil ÖCAL , Ahmet SANDIK ,İsmail DİNÇ ve Murat KOÇAK ( Halen Görevde) Okul Müdürü olarak görev yapmışlardır.1962 yılında Konya Valisi Rebii Karatekin eski ahşap okulu yıktırarak, yerine bu binayı yaptırmıştır.Okulumuzun adı 1973 yılında  09.07.1973 tarih ve 103 sayılı İl İdare Kurulu kararıyla Cumhuriyet İlkokulu olarak değiştirilmiştir.      1997 Yılında Yurdumuzda kesintisiz 8 Yıllık Eğitim uygulamasına  geçildiğinde adı "Cumhuriyet İlköğretim Okulu " olarak değişmiştir.İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 27.07.2007 tarih ve 40029 sayılı Tadilat onayı ile bazı  birimlerde değişiklikler yapılmıştır.Kız ve Erkek Öğrenci tuvaletleri ,Kantin,Çeşme yerleri yeniden düzenlenmiş;bina ortasındaki çeşme yeri Çok Amaçlı salona dönüştürülmüştür.Zaman içerisinde Sosyal ve kültürel etkinlikleri ile Konya'da eğitim dünyası içerisinde önemli bir yer elde edilmiştir.

Yayın: 14.10.2016 - Güncelleme: 19.08.2021 00:28 - Görüntülenme: 1049